Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@10:20:00 GMT

هند بزرگترین صادر کننده چای به ایران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۰۲۹۷

هند بزرگترین صادر کننده چای به ایران

خبرگزاری میزان- شورای تولید و صادرات چای هند اعلام کرد،این کشور با صادرات ۴۳.۷۶ میلیون کیلوگرم چای به ایران تا سپتامبرسال جاری (شهریور-مهر) به بزرگترین صادر کننده چای به ایران تبدیل شده است. تاریخ انتشار: 22:46 - 13 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۳۷۱۵

به گزارش خبرگزاری میزان، نشریه " بیزینس استاندارد" نوشت: این صادرات برای هند ۱۷۲میلیون دلار درآمد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس توافق تجاری هند و ایران، دهلی نو می تواند بهای نفت وارداتی از ایران را با استفاده از روپیه پرداخت کند. ایران با استفاده از این ارز به واردات کالا از هند ادامه می دهد. هند نیز برای واردات کالا از ایران از ارز ریال استفاده می کند.

یک تاجر چای هندی به ایران گفت،این توافق تجاری نه تنها به هند کمک کرده است تا تجارت خود با ایران را حفظ کند بلکه دهلی نو توانسته است بازار خود در این کشور را نیز گسترش دهد. درحالی که صادرات سایر کشورها به ایران با چالش روبرو بوده است، تاجران هندی توانسته اند سهم خود در بازار ایران را افزایش دهند.

داده های منتشر شده توسط شورای تولید و صادرات چای هند نشان داد که بین ماه‌های ژانویه تا سپتامبر، صادرات چای هند به ایران با ۱۱۵ درصد افزایش در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته به ۴۳.۷۶ میلیون کیلوگرم رسید. درآمد حاصله از این صادرات برای هند با ۱۳۳.۳۸ درصد افزایش به ۱۷۲.۸۴ میلیون دلار رسیده است.

در همین دوره صادرات چای هند به روسیه و سایر کشور های آسیای مرکزی، ۱۱.۴۶ درصد کاهش داشته است و به ۴۱.۷۲ میلیون کیلوگرم رسیده است.

پیش از این روسیه به عنوان بزرگ ترین مقصد چای هند محسوب می شد و صادرات این محصول هند به روسیه و سایر کشور های آسیای مرکزی مجموعا ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل صادرات چای هند را شامل می شد.

با این حال در سال جاری سهم ایران در صادرات چای هند به جهان ۲۹.۱۹ درصد بوده است و سهم روسیه در صادرات چای هند حدود ۱۶.۵۲ درصد گزارش شده است.

ایران همچنین یک خریدار بزرگ چای ارتدوکس هند است. این کشور سالانه ۲۸ تا ۳۰ میلیون کیلوگرم چای ارتدوکس از هند خریداری می کند.

هند که دومین کشور بزرگ صادر کننده چای به جهان است، معمولا چای از نوع سی تی سی را به کشورهایی از جمله پاکستان، مصر و انگلیس صادر می کند در حالی که این کشور محصولات چای از نوع ارتدوکس را به کشورهایی همچون ایران، عراق و روسیه ارسال می کند.

چای به دو شیوه سنتی ارتدوکس( Orthodox) و غیر سنتی (CTC) تولید می شود. تفاوت این دو شیوه به نوع مالش و لوله کردن برگ سبز چای مربوط است.

در شیوه CTC کلیه سلولها و رنگدانه های چای اکسیده می شوند و در نتیجه این نوع چای از نظر رنگ و کیفیت نسبت به شیوه سنتی برتری دارد.

هم اکنون صادرات عمده ایران به هند شامل نفت، کودهای شیمیایی و واردات از هند نیز شامل غلات، چای، قهوه، ادویه جات و مواد شیمیایی طبیعی می باشند.

ارزش تجارت دوجانبه هند و ایران از ۱۲.۹ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۱۶-۲۰۱۷ به ۱۳.۸ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۱۷-۱۸ افزایش یافته است. ارزش صادرات هند به ایران حدود ۲.۵ میلیارد دلار بوده است.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان صادرات هند میلیارد چای غلات مالش ادویه جات مواد شیمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۰۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است

مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، ۴۰ درصد شرکت‌های حوزه صنایع خلاق را درارتباط با مقطع سنی کودک و نوجوان دانست و گفت: حوزه کودک و نوجوان حوزه عامی است؛ زیرا حوزه آموزش و یادگیری، حوزه اسباب بازی، پلتفرم‌ها، انمیشین و به طور کلی حدود ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند. 

وی با اشاره به ظرفیت خوب کشورمان در زمینه انیمیشن سازی افزود: در حوزه انمیشن سازی شرکت‌های خوبی داریم که محصولات آن را علاوه بر اینکه روی پرده‌ی سینما می‌رود؛ ظرفیت صادرات به کشور‌های دیگر را نیز دارد و برخی از این صادرت گرفته است. 

حسنلو ادامه داد: در حوزه اسباب بازی جریان تولیدی خوبی در کشور شکل گرفته است، اما به دلیل نقل و انتقالات مالی آمار شفافی در این زمینه وجود ندارد. انمیشن پسر دلفینی در بازار روسیه و ترکیه نزیک به ۲ میلیون دلار فروش داشته است که اینها اعداد قابل توجهی هستند. 

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به صادرات اسباب بازی افزود: در حوزه اسباب بازی ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار صادرات در سال انجام می‌گیرد که این عدد در اقتصاد اسباب بازی بسیار کم است ولی ظرفیت کشور بیشتر است. 

وی با اشاره به نقص در زیرساخت حوزه بازی‌های رایانه‌ای گفت: در حوزه گیم نیز صادرات خوبی داشتیم، اما مسئله اصلی این است که در حوزه صنایع خلاق هنوز زیر ساخت کافی برای جهش وجود ندارد. ما وقتی می‌توانیم از صادرات صحبت کنیم که زیر ساخت تولید در کشور به خوبی فراهم شده باشد و شرکت‌ها سرریز تولیدات را صادر کنند تا بتوانند در ادامه برای کشور ارز آوری داشته باشند. 

حسنلو در آخر صادرات را یکی از زنجیره‌های مهم صنایع خلاق دانست و گفت: در حوزه صنایع خلاق سرمایه گذاری جدی حاکمیتی نداشتیم، این مسیر در حال شکل گیری است. هدف جدی ما در این حوزه صادرات است، زیرا اقتضای صنایع خلق همین است و بدون صادرات زنجیره این صنعت کامل نمی‌شود؛ صادرات باید در اولویت باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سهم تجارت گلستان در دولت سیزدهم/ صادرات از مرز ۷۲۲میلیون دلار گذشت
  • محصولات لبنی صدرنشین صادرات صنایع غذایی
  • گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟
  • 35 واحد راکد و غیر فعال گلستان در سال گذشته احیا شد
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات گمرکات کرمانشاه
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • تعیین تکلیف بزرگترین پرونده ثبتی کشور پس از نیم قرن
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است