Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@09:36:16 GMT

هند به دنبال گسترش روابط اقتصادی با ایران

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۰۷۶۶

هند به دنبال گسترش روابط اقتصادی با ایران

به گزارش رسانه‌های هند، ‌ای کی گویال رییس بانک یوکو هند گفت: ما در حال مذاکره با وارد کنندگان برای استفاده از این مکانیسم در تجارت غیر نفتی هستیم. این بخش‌ها می‌توانند محصولات کشاورزی مانند میوه‌های تازه باشند. 
وی تاکید کرد: بانک یوکو به دنبال فراهم نمودن شرایط برای گسترش روابط تجاری هند و ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
با توجه به داده‌های دولت هند، ارزش واردات این کشور از ایران در سال ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده است. همچنین در مدت مشابه ارزش صادرات هند به ایران ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اعلام شده است. 
از جمله صادرات عمده ایران به هند در سال گذشته محصولاتی چون خشکبار و حبوبات از قبیل خرما، بادام، پسته، میوه خشک شده، میوه‌ها و محصولات کشاورزی از جمله کیوی، سیب و زعفران، مصالح ساختمانی نظیر گچ و سیمان، فرآورده‌های نفتی و روغنی نظیر قیرنفت و انواع روغن‌ها، محصولات شیمیایی متانول، آمونیاک، پلی‌استیرن، پلی‌اتیلن و تولوئن بوده اند
واردات عمده ایران از هند شامل محصولاتی چون برنج، چای، شکر و محصولات دارویی می‌شوند. 
۳۰ درصد از صادرات برنج باسماتی هند با مقصد ایران انجام می‌شود و ایران بزرگ‌ترین وارد کننده این محصول هند در جهان است. 
هند سالانه ۴ میلیون تن برنج به کشورهای مختلف صادر می‌کند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگ‌ترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب می‌شوند. 
داده‌های منتشر شده از سوی کمیته صنایع چای هند نشان داد که واردات چای ایران از هند در سال گذشته افزایش یافته و ایران با عبور از روسیه به بزرگ‌ترین خریدار چای هند در جهان تبدیل شده است. 
بر اساس داده‌های منتشر شده،  ایران در سال گذشته حدود ۵۳. ۵ میلیون تن چای از هند وارد کرده است که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۸ یک افزایش ۷۴ درصدی را از خود نشان می‌دهد. 

مکانیسم روپیه-ریال  
مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال ۲۰۱۲ پس از تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این توافق، ۴۵ درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می‌گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالاهای هندی می‌کرد. 
این مکانیسم در سال ۲۰۱۲ جریان صادرات چای هند به ایران را حفظ کرد و در تحریم‌های جاری نیز می‌توان سازوکار مشابهی را به خدمت گرفت. 

سرمایه گذاری هند در بندر چابهار ایران 
بندر چابهار ایران از لحاظ مختلف برای هند اهمیت زیادی دارد و مهمترین دلیل آن موقعیت راهبردی این بندر است. با ادامه اختلافات با کشورهای همسایه خود از جمله پاکستان و چین، هند تصمیم گرفته است تا یک مسیر جدید برای دسترسی به کشورهای غرب و آسیای مرکزی ایجاد کند و منافع خود را در افغانستان محسور در خشکی گسترش دهد. 
فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر کشورهای منطقه افتتاح شد. 
بندر چابهارکه در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می‌کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1. 5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه‌ای از جاده‌ها و راه آهن شده است. 
 دولت هند در برنامه بودجه سال جاری (۲۰۲۰-۲۰۲۱) خود، بودجه اختصاص یافته به پروژه بندر چابهار را در مقایسه با سال گذشته دو برابر افزایش داده است. 
در بودجه اعلام شده برای وزارت امور خارجه هند، ۱۰۰ کرور روپیه (معادل تقریبی یک میلیارد روپیه یا ۱۴ میلیون و ۱۰ هزار دلار) برای توسعه بندر چابهار ایران در نظر گرفته شده است. 
درحالی که در بودجه دولت هند در سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ پروژه چابهار تامین مالی نشد، اما در سال گذشته این کشور یک بودجه ۴۵۰ میلیون روپیه‌ای باره این پروژه در نظر گرفت. 
 

برچسب‌ها هند تجارت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند تجارت هند تجارت سال گذشته بندر چابهار دولت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر تجارت عراق گفت: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد نزدیک، مستحکم و صمیمانه است و اتحاد دو کشور مایه ضرر و زیان و ترس دشمنان و نقطه امیدواری و رفاه دو ملت است و مردم دو کشور طعم شیرین این اتحاد را در گسترش مناسبات اقتصادی فیمابین خواهند چشید.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملا در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ،‌ تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به‌عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

سلمان الغریری با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران بعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار سفیر ایران در بلاروس با امیرعبداللهیان
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • تهاجم رژیم صهیونیستی به رفح گسترش دامنه نسل‌کشی در غزه است
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند