Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@06:01:41 GMT

تهران و دهلی مذاکره می‌کنند

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۴۳۶۹

تهران و دهلی مذاکره می‌کنند

به گزارش تابناک به نقل از رسانه‌های هند، ‌ای کی گویال رییس بانک یوکو هند گفت: ما در حال مذاکره با وارد کنندگان برای استفاده از این مکانیسم در تجارت غیرنفتی هستیم. این بخش‌ها می‌توانند محصولات کشاورزی مانند میوه‌های تازه باشند.
وی تاکید کرد: بانک یوکو به دنبال فراهم کردن شرایط برای گسترش روابط تجاری هند و ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با توجه به داده‌های دولت هند، ارزش واردات این کشور از ایران در سال ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده است. همچنین در مدت مشابه ارزش صادرات هند به ایران ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اعلام شده است.
از جمله صادرات عمده ایران به هند در سال گذشته محصولاتی چون خشکبار و حبوبات از قبیل خرما، بادام، پسته، میوه خشک شده، میوه‌ها و محصولات کشاورزی از جمله کیوی، سیب و زعفران، مصالح ساختمانی نظیر گچ و سیمان، فرآورده‌های نفتی و روغنی نظیر قیرنفت و انواع روغن‌ها، محصولات شیمیایی متانول، آمونیاک، پلی‌استیرن، پلی‌اتیلن و تولوئن بوده اند
واردات عمده ایران از هند شامل برنج، چای، شکر و محصولات دارویی می‌شوند.
۳۰ درصد از صادرات برنج باسماتی هند با مقصد ایران انجام می‌شود و ایران بزرگ‌ترین وارد کننده این محصول هند در جهان است.
هند سالانه ۴ میلیون تن برنج به کشورهای مختلف صادر می‌کند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگ‌ترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب می‌شوند.
داده‌های منتشر شده از سوی کمیته صنایع چای هند نشان داد که واردات چای ایران از هند در سال گذشته افزایش یافته و ایران با عبور از روسیه به بزرگ‌ترین خریدار چای هند در جهان تبدیل شده است.
بر اساس داده‌های منتشر شده، ایران در سال گذشته حدود ۵۳. ۵ میلیون تن چای از هند وارد کرده است که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۸ یک افزایش ۷۴ درصدی را از خود نشان می‌دهد.

مکانیسم روپیه-ریال

مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال ۲۰۱۲ پس از تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این توافق، ۴۵ درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می‌گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالاهای هندی می‌کرد.
این مکانیسم در سال ۲۰۱۲ جریان صادرات چای هند به ایران را حفظ کرد و در تحریم‌های جاری نیز می‌توان سازوکار مشابهی را به خدمت گرفت.

سرمایه گذاری هند در بندر چابهار ایران

بندر چابهار ایران از لحاظ مختلف برای هند اهمیت زیادی دارد و مهمترین دلیل آن موقعیت راهبردی این بندر است. با ادامه اختلافات با کشورهای همسایه خود از جمله پاکستان و چین، هند تصمیم گرفته است تا یک مسیر جدید برای دسترسی به کشورهای غرب و آسیای مرکزی ایجاد کند و منافع خود را در افغانستان محصور در خشکی گسترش دهد.
فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر کشورهای منطقه افتتاح شد.
بندر چابهارکه در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می‌کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1. 5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه‌ای از جاده‌ها و راه آهن شده است.
دولت هند در برنامه بودجه سال جاری (۲۰۲۰-۲۰۲۱) خود، بودجه اختصاص یافته به پروژه بندر چابهار را در مقایسه با سال گذشته دو برابر افزایش داده است.
در بودجه اعلام شده برای وزارت امور خارجه هند، ۱۰۰ کرور روپیه (معادل تقریبی یک میلیارد روپیه یا ۱۴ میلیون و ۱۰ هزار دلار) برای توسعه بندر چابهار ایران در نظر گرفته شده است.
درحالی که در بودجه دولت هند در سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ پروژه چابهار تامین مالی نشد، اما در سال گذشته این کشور یک بودجه ۴۵۰ میلیون روپیه‌ای باره این پروژه در نظر گرفت.

منبع: ایرنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرونده اکبر طبری دهه کرامت انفجار شرق تهران هفتم تیر محمد بهشتی تهران دهلی ایران و هند روابط تجاری پرونده اکبر طبری دهه کرامت انفجار شرق تهران هفتم تیر محمد بهشتی سال گذشته بندر چابهار دولت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۴۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ارز امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات

نرخ ارز در صرافی ملی و نرخ رسمی ۴۶ ارز توسط بانک مرکزی اعلام شد که بعضی با نوسان همراه بود و بعضی ثبات قیمت را تجربه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قیمت هر دلار آمریکا امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ در مرکز مبادله ایران قیمت هر دلار آمریکا به ۴۴۷,۸۳۸ ریال رسید، همچنین قیمت هر یورو ۴۸۲,۷۲۷ ریال و قیمت هر درهم ۱۲۱,۹۴۴ ریال است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، آخرین نرخ انواع ارز به شرح زیر است:

نرخ ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

USD دلار آمریکا ۴۴۷,۸۳۸
GBP پوند انگلیس ۵۲,۶۴۱
CHF فرانک سویس ۴۶,۳۰۱
SEK کرون سوئد ۳,۸۷۹
NOK کرون نروژ ۳,۸۶۱
DKK کرون دانمارک ۶,۰۶۴
INR روپیه هند ۵۰۴
AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۷
KWD دینار کویت ۱۳۶,۶۱۳
PKR۱۰۰ یکصد روپیه پاکستان ۱۵,۰۷۹
JPY۱۰۰ یکصد ین ژاپن ۲۷,۱۷۱
HKD دلار هنگ‌کنگ ۵,۳۷۱
OMR ریال عمان ۱۰۹,۱۱۳
CAD دلار کانادا ۳۰,۶۳۲
NZD دلار نیوزلند ۲۵,۲۵۱
ZAR راند آفریقای جنوبی ۲,۲۷۴
TRY لیر ترکیه ۱,۳۰۲
RUB روبل روسیه ۴۶۱
QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۹
IQD۱۰۰ یکصد دینار عراق ۳,۲۰۸
SYP لیر سوریه ۰۴
AUD دلار استرالیا ۲۷,۷۵۶
SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۰
BHD دینار بحرین ۱۱۱,۷۰۲
SGD دلار سنگاپور ۳۱,۰۳۹
BDT۱۰۰ یکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۲۶۳
LKR۱۰ ده روپیه سریلانکا

۱,۴۰۲

MMK کیات میانمار (برمه) ۲۱
NPR۱۰۰ یکصد روپیه نپال ۳۱,۴۴۴
AMD۱۰۰ یکصد درام ارمنستان

۱۰,۸۸۳

LYD دینار لیبی ۸,۶۴۳
CNY یوان چین ۵,۸۱۹
THB۱۰۰ یکصد بات تایلند ۱۱۳,۸۹۷
MYR رینگیت مالزی ۸,۸۶۳
KRW۱۰۰۰ یک هزار وون کره جنوبی

۳۰,۹۴۴

JOD دینار اردن ۵۹,۲۳۸
EUR یورو ۴۸۲,۷۲۷
KZT۱۰۰ یکصد تنگه قزاقستان ۹,۵۴۳
GEL لاری گرجستان ۱۵,۶۷۸
IDR۱۰۰۰ یک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۱۵
AFN افغانی افغانستان ۵۸۲
BYN روبل جدید بلاروس ۱۲,۸۴۴
AZN منات آذربایجان ۲۴,۶۹۱
PHP۱۰۰ یکصد پزوی فیلیپین ۷۳,۳۷۷
TJS سومونی تاجیکستان ۳,۸۵۳
TMT منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸
کد خبر 750615

دیگر خبرها

  • نرخ ارز امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • نرخ ارز امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • رئیسی: جایی مذاکره مسئله را حل می‌کند جایی موشک (فیلم)
  • هشدار جدی رئیسی؛ موشک جواب موشک | ببینید
  • عملیات وعده صادق احساس غرور ملی و اجماع‌ساز بود/ میز مذاکره را هیچ‌گاه ترک نکردیم
  • «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • وعده صادق احساس غرور ملی بود / میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • نرخ ارز امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان