Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت هند روز چهارشنبه اعلام کرد که ایران و هند در حال بررسی استفاده از سایر ارزها برای ادامه تجارت میان دو کشور هستند و دهلی نو امیدوار است تا ماه آینده مشکل پرداخت‌ها رفع شود.

به گزارش ایرنا، نشریه «ایندین اکسپرس» در این خصوص نوشت: ذخیره روپیه ایران نزد بانک‌های هندی « آی دی بی آی و یوکو» کاهش یافته است و به همین دلیل صادرات محصولات کشاورزی هند مانند شکر، برنج و چای به ایران تحت تاثیر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سودانشو داندی وزیر محصولات غذایی و کشاورزی هند گفت: مذاکرات وزارت امورخارجه هند با ایران در این زمینه جریان دارد و امیدواریم به زودی به یک توافق برسیم و تا پایان ماه آوریل (اردیبهشت) این مسأله را حل کنیم.
وی افزود: ایران ذخایر ارزی دیگری نزد هند دارد و ما در حال مذاکره برای استفاده از این ارزها هستیم.

وی تصریح کرد، ایران به شکر نیاز دارد و واردات از هند به دلیل قیمت پایین‌تر و همچنین فاصله کم به صرفه تر است.
وی گفت: در سال گذشته ایران یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن از هند شکر وارد کرد که این مقدار یک ششم کل صادرات شکر هند به جهان است.

هند پس از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ شکر در جهان است و تخمین زده می شود تولید این محصول برای سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ حدود ۳۱ میلیون تن باشد.

۳۰ درصد از صادرات برنج باسماتی هند به مقصد ایران انجام می‌شود و ایران بزرگ‌ترین وارد کننده این محصول هند در جهان است.

هند سالانه چهار میلیون تن برنج به کشورهای مختلف صادر می‌کند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگ‌ترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب می‌شوند.

داده‌های منتشر شده از سوی کمیته صنایع چای هند نشان می دهد که واردات چای از هند توسط ایران در سال گذشته افزایش یافته و ایران با عبور از روسیه به بزرگ‌ترین خریدار چای هند در جهان تبدیل شده است.

بر اساس داده‌های منتشر شده، ایران در سال گذشته حدود ۵۳.۵ میلیون تن چای از هند وارد کرده است که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۸ یک افزایش ۷۴ درصدی را از خود نشان می‌دهد.

مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال ۲۰۱۲ پس از تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این توافق، ۴۵ درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می‌گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالا از هند می‌کرد.

این مکانیسم در سال ۲۰۱۲ جریان صادرات چای هند به ایران را حفظ کرد و در تحریم‌های جاری نیز می‌توان سازوکار مشابهی را به خدمت گرفت.

لینک کوتاه: asriran.com/003G0N

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۴۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳

وزارت تجارت و بازرگانی انگلیس اعلام کرد واردات این کشور از ایران در سال میلادی گذشته با رشد ۱۵.۵ درصدی به بیش از ۲۰۰ میلیون پوند رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت تجارت و بازرگانی انگلیس، کل تجارت این کشور با ایران در سال 2022 بالغ بر 389 میلیون پوند بوده که این رقم با افزایش 34 میلیون پوندی معادل 8.7 درصد به 423 میلیون پوند در سال 2023 رسیده است.

صادرات انگلیس به ایران در سال میلادی گذشته 222 میلیون پوند و واردات این کشور از ایران 201 میلیون پوند بوده که حاکی از تعادل نسبی در تراز تجاری دو کشور است.

صادرات انگلیس به ایران در سال 2023 با رشد 3.3 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده اما واردات این کشور از ایران 15.5 درصد رشد کرده است.

ایران در میان شرکای تجاری انگلیس در سال 2023 رتبه 113 را داشته و تنها 0.1 درصد از کل تجارت این کشور را به خود اختصاص داده است.

بر اساس این گزارش از کل صادرات 222 میلیون پوندی انگلیس به ایران در سال میلادی گذشته 68 میلیون پوند مربوط به صادرات کالا بوده و 154 میلیون پوند نیز شامل صادرات خدمات به ایران بوده است. صادرات کالاهای انگلیسی به ایران در این سال رشد 7.9 درصدی داشته و صادرات خدمات به ایران افزایش 1.3 درصدی داشته است.

انگلیس در این سال همچنین 16 میلیون پوند کالا و 185 میلیون پوند خدمات از ایران وارد کرده است. واردات کالای انگلیس از ایران رشد 5.9 درصدی و واردات خدمات از ایران افزایش 17.8 درصدی داشته است.

محصولات پزشکی و دارویی مهم‌ترین کالای صادراتی انگلیس به ایران در سال 2023 بوده و 12.5 میلیون پوند از این گروه کالایی به ایران صادر شده است. میوه و سبزیجات نیز با رقم 4.2 میلیون پوند مهم‌ترین گروه کالایی وارداتی انگلیس از ایران در این سال بوده است.

در موضوع خدمات، مسافرت و گردشگری بخش عمده‌ای از تجارت دو کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که 130 میلیون پوند از صادرات خدمات انگلیس به ایران در سال 2023 مربوط به مسافرت و گردشگری و 168 میلیون پوند از واردات خدمات این کشور از ایران مربوط به همین مقوله بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • نرخ ارز امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • بر روی حمایت ایران از سپک تاکرا درIOC حساب باز کرده ایم
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • ببینید | مسعود فراستی برای مست عشق شمشیر را از رو کشید؛ انتقاد تند و تیز از فیلم حسن فتحی
  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • نرخ ارز امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • حزب الله کریات شمونا را به آتش کشید + فیلم