Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع خبری هندی اعلام کردند که صادرات چای هند به ایران به دلیل مشکلات پرداخت در مقایسه با سطح پیش از شیوع پاندمی در سال ۲۰۱۹ نصف شده و امسال که سریلانکا با ایران برای پرداخت بدهی نفتی معوقه خود توافق تهاتری کرده است، افت بیشتری پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری اکونومیک تایمز هند در گزارشی نوشت: سریلانکا برای پرداخت بدهی نفتی معوقه خود، چای ارتدکس یا برگ چای به ایران خواهد فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران چای ارتدکس را برای مصرف داخلی خریداری می کند و هند یکی از بزرگترین صادرکنندگان این نوع چای به ایران بوده است.

در سال ۲۰۱۹ هند حدود ۵۳ میلیون کیلوگرم چای به ایران صادر کرد اما صادرات چای در سال ۲۰۲۰ به ۲۹ میلیون کیلوگرم و در سال ۲۰۲۱ به ۲۱ میلیون کیلوگرم کاهش پیدا کرد که ناشی از مشکلات پرداخت بود.

موهیت اگروال، مدیر شرکت "صادرات آسیایی و چای" که به ایران صادرات دارد، گفت: توافق تجارت تهاتری میان ایران و سریلانکا، هند را در موقعیت زیان آوری قرار می دهد. صادرات به ایران ممکن است در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۵ درصد کاهش پیدا کند.

یک مقام صنعتی بلندپایه که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: هند پیش از تحریمهای آمریکا بزرگترین صادرکننده چای به ایران بود اما پس از تحریمها تجارت ریال-روپیه با ایران متوقف شد.

سازمان ملل متحد چند سال پیش ایران را هدف تحریمهایی قرار داده بود اما ایران همچنان اجازه داشت مواد غذایی مانند چای وارد کند و هند هم محصولات نفتی وارد می کرد. پس از آن ایران و هند درباره سیستم پرداخت وسترو به توافق رسیدند که تحت آن درآمد حاصل از فروش نفت ایران به ریال و سپس به روپیه تبدیل می شد. هند به تدریج به بزرگترین صادرکننده چای به ایران تبدیل شد و جای سریلانکا را که هیچ مکانیزم پرداخت ویژه ای با ایران نداشت، گرفت. اما مکانیزم ایران و هند در پی وضع مجدد تحریمهای آمریکا پس از ماه مه سال ۲۰۱۹ به شدت متاثر شد و حساب وسترو خالی شد و پرداختها از اواخر سال ۲۰۱۹ دچار مشکل شد. بانک مرکزی ایران تخصیص روپیه را محدود کرد و همه پرداختها برای مدت طولانی به تاخیر افتاد.

اگروال گفت: این وضعیت بعید است بهبود پیدا کند مگر این که هند واردات نفت ایران را آغاز کند و در حال حاضر شفافیتی در این باره وجود ندارد.

بر اساس گزارش اکونومیک تایمز، مدیران صنعتی اظهار کرده اند صادرات چای هند در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۱ به میزان ۸.۷ درصد بر مبنای سالانه کاهش یافت و به ۱۵۷.۲۰ میلیون کیلوگرم رسید و این آمار بعید است در کل سال ۲۰۲۱ از ۱۸۰ میلیون کیلوگرم فراتر رفته باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: میلیون کیلوگرم چای به ایران سال ۲۰۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۵۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تعاونی‌های استان در سال گذشته ۱۰۷ میلیون دلار صادرات داشته‌اند.

محمد امین بابایی در گفت و گو با ایسنا در خصوص فعالیت تعاونی‌ها در خراسان رضوی اظهار کرد: بر اساس اطلاعات موجود تا پایان سال گذشته، ۱۵ هزار و ۲۷۶ تعاونی در استان وجود دارد.

وی درباره تعداد تعاونی‌های فعال در خراسان رضوی افزود: تا پایان  اسفند سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۷۵۳ شرکت تعاونی فعال در استان وجود دارد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: تعداد اعضای عضو تعاونی در استان خراسان رضوی  ۲۱۷ هزار و ۷۳۸ نفر است.

بابایی با اشاره به ثبت تعاونی‌های جدید در استان ادامه داد: تعداد ۱۷۰ شرکت تعاونی جدید در استان طی سال گذشته تشکیل شده است. خراسان رضوی
از لحاظ تعداد تعاونی در سطح کشور جزء ۳ استان برتر و از لحاظ تشکیل تعاونی در سطح کشور دوم است.

وی با اشاره به تعداد تعاونی‌های بانوان در خراسان رضوی عنوان کرد: تعداد تعاونی‌های بانوان در استان خراسان رضوی تا پایان سال گذشته ۳۰۷ تعاونی با ۲۹۴۵ عضو بوده است.

بابایی درباره میزان صادارت تعاونی‌های استان در سالی که گذشت گفت: تعاونی‌های استان ۱۰۷ میلیون دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ صادرات داشته‌اند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی درباره حمایت از تعاونی‌ها تصریح کرد: در این خصوص قرارداد وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بانک رسالت منعقد شد که تا مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به تعاونی‌های بانوان و دانش بنیان و فراگیر ملی پرداخت می‌کند که به نوع مجوز، نوع کار و فعالیت تعاونی بستگی دارد. تعداد ۱۶ تعاونی در استان از این قرارداد و به مبلغ ۳ میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند که ۱۴ تعاونی مربوط به بانوان و۲ تعاونی نیز مربوط به دانش بنیان‌ها بوده است.

بابایی در خصوص پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در حوزه بانوان تصریح کرد: در این حوزه به دو تعاونی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است؛ همچنین در زمینه تسهیلات تبصره ۱۸ که مربوط به همه تعاونی‌ها می‌باشد به ۷ تعاونی در استان تسهیلات پرداخت شده است که  در این میان به دو تعاونی زنان نیز به مبلغ ۳ میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: در تفاهم‌نامه‌ای دیگر نیز به ۶  تعاونی تسهیلات پرداخت شده است که در این میان دو تعاونی بانوان به مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند. در تسهیلات بلاعوض نیز ۹ مورد پرداختی صورت گرفته است که ۳ تعاونی بانوان به مبلغ ۱۱۴ میلیون تومان  تسهیلات دریافت نموده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته
  • پیشرفت ۶۸ درصدی پایانه صادرات و ترانزیت کالا در بندر بوشهر
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/ هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان